måndag 27 april 2015

RESULTAT SOM INTE GÅR AV FÖR HACKOR!

Jag berättade ju om, att jag har fått avlastning av mina sysslor. Men bloggen kan jag inte dela ut, så jag fortsätter med den.

Vi bildade den ideella föreningen Passionärerna för snart ett år sen. Men av olika orsaker kom inte arbetet igång ordentligt förrän till hösten 2014. Vi hade ju fått kontakt med en fotograf, Lazze Xerxes Eventeen, redan tidigare, som hade fotat 12 medlemmar till vår tilltänkta årsobundna kalender, en för varje månad.

Så blev det ju jobb för vissa i föreningen att kontakta ett tryckeri och även söka sponsorer. För enbart med medlems-avgiften, som bestämts till 100:- årligen, så skulle den inte täcka kostnaderna. 

Bara en knapp månad före jul, blev kalendern färdigtryckt och den är verkligen både vacker och användbar år för år.
Jag för min del skulle resa till Stockholm och lyckades få med mig några kalendrar på resan. Leveransen kom just som jag skaffade ett antal kalendrar. De sålde sig nästan själv för de kostar bara 195:-.
Försäljningen av kalendrarna har gått så bra, så vi har fått ett bra överskott i kassan. Det gäller även överskottet från vår mannekänguppvisning, där var och en visade sina egna kläder.  Resultatet av det blir att vi ska skicka 30000:- till Cancerfonden. Sen får vi jobba vidare.

Helsingborgs Dagblad har noterat vårt jobb och skrivit HÄR om våra ansträngningar.

Du får gärna vara med i föreningen. Anmäl dig då till Monica med adressen onlyhearts@telia.com, eller till Birgitta med adressen birgitta.rosenback@gmail.com.

Tag vara på din dag - livet har bråttom!

         
" Vid pennan!" 

fredag 17 april 2015

STYRELSEMÖTE.


I går kväll hade vi styrelsemöte och valde då in en till, för att hon ska avlasta mig, som är kassör med en del jobb.       

Anita blev den femte i skaran. Hon syns i mitten på bilden nedanför.Det ska bli skönt, för jag har haft en hel del uppgifter förutom att vara just bara kassör.
                                Vi pratade just om vår mannekäng-uppvisning, som du kan läsa om HÄR. Vi hade ju bjudit till Dunkers Mat och Bar och där fick man varsin god macka och ett glas vin eller nåt alkoholfritt. 
                
Först sålde vi en del lotter på vinster som vi själva och företag hade skänkt. Det gav en hel del plus. Mer än 6000:-, som nu är lagda till vår kassa. Överskottet av allt vad vi har gjort, ska vi ju skänka till Cancerfonden. 

Nu när allt är betalt, så kan vi skicka in 30000:- dit. Vi har ju ordnat företag och privatpersoner som har sponsrat oss och så har vi ju låtit trycka vår Kalender och sålt dem och så har vi fått in medlemsavgifter också.

Sen gäller det att jobba vidare. 

onsdag 1 april 2015

FÖRSTA EVENEMANGET.

I förra inlägget berättades det att vårt första evenemang skulle äga rum tisdagen den 30/3 klockan 19. Nu var det alltså dags. Mannekänguppvisning av 10 damer ur Passionärernas Kalender. Alla skulle visa 3 plagg var ur den egna garderoben efter att besökarna hade fått lite till livs.

Inträdesavgiften var 225:- varav de 25:- gick till Cancerfonden.
Maten bestod av: Toast Dunker, räkor i dillmajonäs med rödlök och ägg på toast, toppad med stenbitsrom och citron serverat med trädgårdssallat. Samt ett glas vin/öl eller alkoholfri dryck. Det här var en bild på min portion.
I följande 2 bilder visas mannekängerna, som också fick att äta innan visningen. 


Nu var det dags för ordföranden, Monica Kjellström att skåla i det vita vinet.
Och även för den stora inspiratören Birgitta Rosenbäck.
Min bordsgranne Ulla Stenfeldt, fotar. Hon har varit journalist på Helsingborgs Dagblad i 30 år och är vår sekreterare i Passionärerna.
Här har vi vår fotograf, som har tagit alla bilderna i Passionärskalendern. Han var med och fotade på kvällen också och hoppas på en fotoutställning på Dunkers Kulturhus med sina bilder. Lazze Xerxes Ewentén heter han. Jag tror ju att det är hans artistnamn.
För nån vecka sen blev vi i styrelsen intervjuade av den här damen i radion på Guldkanalen. Hon, Anna Bystedt var vår konferensier under hela visningen och var mycket trevlig. Hon berättade roande historier mellan varven.
Den här glada damen heter Agneta och designar smycken, när hon inte är mannekäng.
Den här bilden kunde jag inte låta bli att ta för färgkombinationernas skull. Monica till vänster och Ulla till höger.
I den här trappan väntade mannekängerna på sin tur mellan varven.
Det här var den vackraste klänningen enligt min åsikt. Den är inspirerad av tjugotalets mode med fransar på kjolen som vippade i takt.
Aftonens Grand Old Lady till vänster i bilden och Anita, som tog emot besökarna och kollade att de hade betalat för sig.

Slutresultatet blev att vårt lotteri såldes jättebra och alla vinsterna gick ut. Vinsterna var skänkta av både företag och enskilda personer. Varje lott kostade 20:-, så det blev en hel del pengar till Cancerfonden av dem.

Eftersom det är jag, som är kassör i föreningen, kan jag berätta, att vi ligger mycket bra till med ett rätt stort överskott. Föreningen bildades i våras förra året, men har arbetat ett knappt halvår. Vi har ju haft de största inkomsterna från vår Passionärskalender, som kostar 195:-. Nu satsar vi på att skicka en större summa pengar till Cancerfonden.

Klicka gärna på bilderna, så kan du se dem i större storlek.

Vid "Pennan"